الكباب التركى
عبارة عن كفته او لحم ملفوف بباذنجان او كوسة مقلية و بيقدم مع رز ابيض او رز بالشعريه
المقادير :
* باذنجان اسود او كوسة مقطعة شرائح بالطول منقوعة في مية و ملح ثم تقلى في الزيت و نصفى
* كرات كفتة بأي طريقة انتي بتحبيها .. تشكل و تشوح في قليل من الزيت حتى يتغير لونها
( ممكن تستعملي بدل الكفتة لحم مكعبات صغيرة معمولة كباب حلة و مستوية )
* طماطم لعمل الصلصة ( ممكن استخدام صلصة الطماطم الجاهزة ) -
* للتزيين : طماطم شيري – شرائح فلفل رومي او حراق – شرائح جبنة ( ممكن الاستغناء عنها )
الطريقة :
1. الصورة دي حتوضح الطريقة
2. نحمر فصين توم مفري في قليل من الزيت ( نخلي لونهم فاتح علشان لا يتغير الطعم و يمرر )
3. ثم نضيف الطماطم المعصورة و نتبلها بملح وفلفل و نسيبها تتسبك
4. في صينية الفرن نضع حوالي نصف مقدار الصلصة و نرص وحدات الباذنجان فوقها و نوزع باقي الصلصة عليها
5. تسوى في فرن سابق التسخين حتى تستوي الكفتة يحمر الوجه …
Enregistrer un commentaire